Cu tine

Cu tine aș începe mereu primele rânduri dintr-o scrisoare. Cu tine aș citi-o apoi și ne-am bucura împreună.
Cu tine aș sări într-o fântână arteziană și mi-aș pune o sută de dorințe, dar nu în gând; Doamne ferește! Le-aș striga în gura mare.
Cu tine aș râde din prostie, în prostie și ca proasta pe deasupra. Cu tine aș spune glume pentru care tu nu ai ridica din sprâncene.
Cu tine aș bea cafea  și ceai. Multe cafele și mai puține ceaiuri. Cafelele cu aburi, ceaiurile cu miere; cafelele la mese rotunde de bar, mese pătrate de restaurant, mese de bucătărie, masa noastră din bucătărie, tot felul de mese!
Cu tine aș coace o prăjitură adevărată, cu ingrediente adevărate, la un cuptor funcțional. Dar mai înainte de asta, cu tine aș merge să le cumpărăm: călare pe un cart de shopping și judecați de toată lumea.
Cu tine, fără supărare, m-aș certa. Nu pentru că așa vreau, ci pentru că știu că este inevitabil. Dar totuși aș prefera să fie cu tine pentru că astfel aș ști că avem o relație.
Cu tine m-aș săruta pe nesăturate ca doi oameni flămânzi și însetați; ca doi oameni care nu au mai fost iubiți de mult timp. Ca doi oameni pârjoliți veniți din Sahara.
Cu tine m-aș cățăra pe un vârf de munte, aș mânca pentru prima oară stridii și aș dansa pe ceea ce îmi place să pronunț ”jazz”.
Da, cu tine aș adormi pe o margine de saltea, eu jucându-mă cu privirea pe fața ta, iar tu cu ochii odihnindu-se în siguranță.
Cu tine aș adopta un cățel sau o pisică și i-aș pune numele ”Darling” ca în desenele animate.
Cu tine aș face o listă lungă cu lucruri pe care vreau să le fac cu tine...și tu cu mine; o listă cât viața de lungă - numai să fie cât o viață infinită.

Comentarii

Postări populare