Avem un Dumnezeu

  Viața nu e mai mult decât Dumnezeu dacă mă întrebați pe mine..viața e mică,nesemnificativă și fără urmă; Dumnezeu însă..e Altceva: incomensurabil, imuabil, drept, puternic.Dă și ia viață; binecuvântează și pedepsește - cu drept deplin asupra noastră și totuși indulgent și îngăduitor: Perfecțiunea!
   Viața nu poate fi,cu siguranță, mai mult decât Dumnezeu. E prea limitată și fadă ca să se ridice deasupra vreunui lucru..oricare ar fi el; ea nu se ridică nici măcar deasupra noastră,cât am fi noi de mărunți și invizibili..Cine ne-a văzut pe noi vreodată din spațiu? Dar viața a văzut-o cineva de acolo? nu..a văzut doar globul puțin turtit care scârțâie pe un ax invizibil; a văzut doar o infinitate de stele și o infinitate de negru cu galaxii variate: oricine a fost acolo L-a văzut pe El! L-a văzut odată cu o întreagă veșnicie de creație și artă nemaiîntâlnită, incredibilă..oricine a fost acolo nu a mai fost capabil să spună că viața trece peste Univers sau că omul este centrul lui..în imensitatea aceea,el nici nu există; trebuie căutat și,într-un final, găsit în cel mai jalnic și păcătos loc posibil - atât de minori suntem; atât de vulnerabili...
  Viața nu e mai mult decât Dumnezeu...căci dacă încercăm să-L excludem pe El din ea, se sfârșește în cenușă, suferință și ireversibilitate..nu; nu poate fi mai mult decât tot ceea ce înseamnă iubirea,dreptatea și iertarea Lui, căci..iată: până și ateii pot vedea neputința lor și forța necunoscutului. Și ateul vede că..există un Dumnezeu..și se tem de El și vor să-L urască și să-L nege; dar au doar o viață scurtă..care nu e deloc mai mult decât Cel care le guvernează pe toate..

Comentarii

Postări populare