#caută-țidemuncă

Avem impresia că distracția scuză totul; noi, tinerii, avem puternicul sentiment că putem face orice, că putem scuza inconștiența prin prisma distracției. Nu trebuie să aibă vreo logică anume sau măcar una oarecare; nu trebuie să ”facă” sens sau să aibă vreun scop...în fine, unul în afara aceluia de a te simți bine sau pentru că e #funny. Nu mai facem diferența între spontaneitate și prostie sau lipsă de respect. Jignim câțiva oameni și îi punem în situații mai mult decât jenante? Nu-i nimic...victime colaterale: noi trebuie să ne luăm doza de amuzament și ne trebuie cobai. Nu contează oamenii aduși la disperare sau poate o sperietură soră cu moartea - că pentru astea avem telefoane mai inteligente decât noi: să înregistrăm totul ”ca să vadă și restu”.
Distracția noastră nu are schițat în plan și un zâmbet pus pe fețele celor din autobuz, metrou sau supermarket; nu știm să facem chestii drăguțe pentru alții...mă rog, nu  fără să le trecem în online cu un  ” #uiteceombunsunteu”  în față.
Suntem tineri...ne permitem să fim obraznici, căci altă ocazie nu mai avem. Ne permitem să fim de o nesimțire ridicolă, că dacă nu suntem noi, atunci cine?
Suntem ăia care putem spune că ”nu ne pasă” și că ”ne băgăm picioarele” în orice...trăim pe banii părinților,dar ne plictisim de moarte la serviciu - dacă ajungem la vreun fast-food (și ajungem într-o mare majoritate), patronii ne nedreptățesc și până la urmă...” e hoți toți, că e în România”. Da, țara trebuie să se schimbe, dar nu vrem noi să fim acea schimbare. Uimitor, asta e performanță, reușim să ne astupăm golurile și ignoranța, dând vina pe stat și/sau pe sistem..
”trebuie să ne găsim vocația;meseria care ne reprezintă” - dar nu mergem s-o căutăm. În fapt, nu ne chinuim absolut deloc; așteptăm să vină ea după noi. Doar pentru că am înscris număr record la pahare de alcool, ne așteptăm să vină patronii firmelor mari să se roage de noi pentru a accepta nu știu ce funcție - primul la distracție sau ”sufletul petrecerii” e ăla deștept...Mă întreb de ce ne mai dau dreptul la vot penru că noi nu știm niciodată ce vrem...în afară de distracție, desigur. Niciodată nu suntem siguri în privința viitorului..și niciodată nu vom fi.
Aici, o frustrată...către toate #fetelecool și toți #băiețiirăicarestaupebarosăneală.

Comentarii

Postări populare