"Peisaj urban"

 Privind de aici,din mijlocul strazii ce se afla in centrul orasului,privind in sus,poti vedea capetele de sticla si beton care te privesc cu o superioritate intelectuala.Cobori putin mai jos cu privirea si poti zari deja "burghezia"; reclame agatate pe blocuri sau stalpuri de telegraf si luminite mai mici sau mai mari ce impodobesc cenusiul indispensabil si definitoriu pentru acest rang.
 Dar mai coboara-ti ochii putin si vei vedea "muncitorimea"....mai modern spus: sclavii celor de mai sus: Oameni! Milioane de oameni dependenti de rangurile aparent situate intre nori. O mare pestrita,colorata care isi loveste valurile -ca vrea sau nu- de blocurile de beton care reprezinta(din nefericire) strictul necesar.
 Insa,te poti plimba putin in jurul fantanii sau te poti lasa purtat de mireasma atat de imbietoare a....o nu!nu a florilor;nu prea sunt! Ci a gogosilor cu ciocolata! Tenesii tai se vor toci pe asfaltul din fata primariei...o cladire frumoasa ,insa atat de solemna....apartine "nobilimii".
 Pai,daca mai ai inca tendinte spre hazard...te mai poti plimba....ca' orasul e mare;dar nu vei vedea nimic deosebit... ci doar obiecte multiplicate; cladiri clonate,furate din alte orase, din alte tari.Vei vedea aceleasi privelisti in tot orasul...ruland ca pe banda!Nimic nou,nimic original...ci doar un "peisaj" urban compus din beton si 1% iarba si flori ofilite...aproape moarte... Bun venit!

Comentarii

Postări populare