Printre frunze maladive...
vreau o poveste de dragoste!


  S-a intamplat intr-o toamna perfecta.S-a intamplat intr-una din acele zile saturate de galben si de lumina rasfirata printre trunchiuri subtiri,scortoase; trunchiuri ce se intind nesigure pe langa trotuarele pavate neregulat.
  Intr-una din acele zile bantuite de un vanticel usor rece,fara a fi insa taios. Zi frumoasa in fata careia se astern ofrande aramii...cu sutele.Dar ce spun eu sute? Sunt mii si milioane de astfel de jertfe inchinate unui singur set de 24 de ore tocite,pe o bucata de plastic, de un minutar.
   Da,si parca incepusem a povesti ca s-a intamplat ceva;ceva..cumva neverosimil.
  „Isi dadu capul pe spate cu un ras zgomotos,cristalin.Parul negru i se juca vesel pe umerii puternici;nu umerii ei,nu....erau umerii lui acoperiti de o haina neagra,lunga ce-l face sa para  atat...ca  in anii ’70 , cum ii place ei sa glumeasca.
   Agatata de grumazul lui si cu picioarele infipte parca in pamant,Elena zambeste rasfatata,privindu-l pe Victor pe sub genele negre,moi. Iar inima lui creste;se incalzeste cand o vede razand atat de natural.Simte ca se sufoca cand o zareste de departe in aceeasi rochie rosie.Si o tine cu dragoste la piept si ii mangaie parul matasos,sarutandu-i fruntea alba...si in acele momente,ea stie ca trebuie sa taca.Stie ca trebuie sa-si impreuneze mainile,impletindu-le cu fularul lui cu patratele colorate in mov si albastru.Mai stie ca trebuie sa-i sarute barbia si totodata gropita care parca zambeste tot timpul.
  Si el o strange mereu in brate;tot mereu!O strange ca sa ramana acolo in mijlocul aleii ruginite numai cu ea;alee prafuita de frunze zgrunturoase pe margini; ’ca parca acolo s-au cunoscut,nu?
   Apoi pornesc la pas,maturand distrati stratul de galben prea cuminte pentru ei.Ea, cu pantofiorii rosii, el – cu tenesii fara sireturi. Iar totul era frumos si linistit;de o liniste palida ce picura molcom...ca niste stropi puri,albastrii de pe frunzele verzi.
- A sunat.
- Cine?
- Sora mea...s-au despartit.
- Sarmanii.
- M-a chemat pe la ea.Mi-a spus:”Eleno,hai la mine!”.
- Dar sta departe...
- Da.A zis sa nu mai stai aici singura.
-Nu esti singura.
- In apartamentul meu,da.
- Spune-i ca nu poti sa vii.
- S-o mint?
- Nu.Sa-i spui adevarul.
- E singura.
- Se vor impaca.Are un copil...
- Are nevoie de mine!
- Si eu am nevoie de tine! E matura..se descurca ea.
- E totusi sora mea!
- Sunt iubitul tau!  
Ea tace,plecandu-si capul si atintindu-si privirea undeva in gol.
   -Sunt...nu? incerca el, din nou,temator.
   -Da.
   -Dar?
   -Eu nu am nici o familie aici;in orasul asta singuratic,Victor!Nu apartin nimanui!Ma auzi? Nimanui...
Se  departeaza,grabind pasul si dorind sa fuga;sa fuga de toata iubirea lui,spre datorie – sa fuga de iubirea ei!
 Iar el simte asta si n-o urmeaza.Tace indurerat si o lasa sa se indeparteze.
 Lacrimile ii curg,udandu-i obrajii palizi;udandu-i ochii fericiti pentru o clipa trecuta.Tresare.In spate,bine definita,se aude vocea lui Victor strigand-o.Se intoarce si il zareste in genunchi,zambandu-i cald,inlacrimat.
- Elena, te rog vino aici!Te rog vino sa-mi apartii. Vino sa apartii cuiva,Elena....si nu mai pleca!
Cu pamantul fugindu-i de sub picioare,ea fuge la randul  si-si ia zborul... undeva in bratele lui la fel de puternice!
- Te iubesc,Victor...! Uite-te si tu cum mor frunzele; uite-te ! si printre ele,Victor, iti vreau povestea de dragoste!!!                                                                                                        

Comentarii

Postări populare