Doar asa..




  Uite elefantii intorsi pe-o parte! Si-au taiat trompa si si-au scurtat coada ca sa nu-i incurce atunci cand vor sa zboare verzi pe cerul galben. Inca au coltii aceia stralucitori de fildes si aur. I-au impodobit cu diamante si strabat norii cu ele, gaurindu-i in forme abstracte,evaporate. Uite elefantii, cei cu ochi mari si expresivi,rostogolindu-se intr-un spatiu vid si colorat ce nu apartine de Pamant. Se rostogolesc ca niste copii jucausi si..pana la urma de ce n-ar fi? 
   Ai vazut elefanteii cei cu riduri multe pe pielea groasa? Au inceput sa foloseasca produse cosmetice - si-au amintit brusc ca nu mai pot sa traiasca ignorand evoluatia a tot ceea ce se afla in jur. Si-au cumparat creme de tot felul: de ochi,de fata,de picioare; chiar si una pentru coltii impunatori!
   Au cumparat atat de multe si atat de costisitoare ca au ramas faliti, bietii elefantei colorati! Au ramas fara verzisori si trezindu-se, au realizat ca aproape mor de foame. Bananele,cocosul...pana si apele s-au scumpit atat de mult ca au ramas uitandu-se aiurea,cu pofta la antilope si girafe; ba chiar la lei si gheparzi! 
   Asa au ramas verzii elefanti rasturnati...
   Asa au ramas.

Comentarii

Postări populare